четверг, 26 ноября 2015 г.

Робота
учасника І етапу (шкільного) VІ
Міжнародного мовно-літературного конкурсу
учнівської та студентської  молоді
імені Тараса Шевченка
учня 11-Б класу
Маловисківської ЗШ І-ІІІ ст
Чухнова Івана
Учитель Нестеренко С. С.
         Він міг бути новим Мойсеєм, який міг вести за собою народ

Кожна людина хоч раз в житті задавала собі питання: хто ж такий Тарас Шевченко? Відповідь буде очевидною, тому що він був і залишається Генієм свого народу, його ім'я викликає повагу. Навіть його тяжке життя не зламало його душу, яка була скута коханням до своєї країни.
Самим величним і найдорожчим подарунком, який він зміг дати нам - його творча спадщина. Твори, які наповнені патріотичним змістом, красою Батьківщини. Кобзар для українського народу- це як Біблія для християн. Багато його творів про Україну можна вважати пророчими.
Будучи майже все життя в Петербурзі, в той час, коли всі люди шукали кращої долі і навіть не згадували своєї батьківщини, він залишався відданим патріотом.
Багато людей називають Тараса Шевченка Пророком. У багатьох його творах  порушуються проблеми, які зараз дуже турбують нашу неньку Україну. Теперішні стосунки Москви з Ураїною не можна назвати доброзичливими. Збройні конфлікти на Сході України, які забирають життя наших людей, є однією із причин, але наші патріоти залишаються непохитними, мабуть, цьому посприяли слова Шевченка: «Борітеся, поборете...». У цих словах закладена сила, яка надихає наш народ на боротьбу, проти загарбників. Я щиро вірю, що ми - українці, патріоти своєї держави, зможемо перемогти всі труднощі, які виникли і які будуть з'являтися у нас на шляху.
Тож впевнено стверджую, що Тарас Шевченко є Генієм українського народу, а для мене - справжнім героєм, бо «раз добром нагріте серце вік не прохолоне».



Комментариев нет:

Отправить комментарий